Roca dels Bous

Presentació

La Roca dels Bous és un jaciment situat als primers contraforts dels Prepirineus orientals, a l’últim meandre del riu Segre, i en el qual hi ha diverses traces d’ocupació que daten de finals del Paleolític mitjà. Aquest jaciment forma part del projecte de recerca “Organització de la subsistència durant la fi del Pleistocè i l’Holocè als Prepirineus orientals”, que té com a objectiu definir el poblament humà prehistòric de la regió.
El jaciment constitueix un projecte viu que desenvolupa el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB). La recerca realitzada durant aquests anys pretén aprofundir en el coneixement sobre l’home neandertal, que constitueix la població que va viure en aquesta regió més de 50.000 anys, i compartir aquesta informació amb el conjunt de la societat.
Per aquesta raó, al marge de la recerca científica, la Roca de Bous també està dedicada tant a la divulgació de l’arqueologia i de la prehistòria (cada any, més de 4.000 alumnes visiten el Camp d’Aprenentatge de la Noguera) com a la formació d’investigadors.

Itineraris

Des de Balaguer, agafeu la carretera LV-9047 en direcció a Gerb.

Contacte

Roca dels bous
Ctra. C-13 km. 44
25613 Camarasa
Lleida

Tél.: +34 973 420 068
+34 691 807 581

E-mail :
larocadelsbous@gmail.com

Web :
larocadelsbous.uab.cat