Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric

Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric

Recerca i Difusió del Patrimoni Històric és una associació sense afany de lucre que treballa a la Noguera, a Lleida, al municipi de Sant Llorenç de Montgai. L’associació és també un centre de recerca i desenvolupament (R+D). El seus objectius principals són la promoció del coneixement del patrimoni cultural del territori a través de diferents activitats destinades al públic interessat, el suport als projectes de recerca científica i la divulgació dels seus resultats. L’associació va crear el Parc Arqueològic Didàctic el 2004, situat al mateix municipi i utilitzat, sobretot, per escolars catalans.

Activitats (general)

  • Desenvolupament de programes educatius pels escolars en col·laboració amb el Camp d’Aprenentatge de la Noguera (CdA), un servei educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: tallers d’1 dia i estades de 2 a 5 dies de treball al voltant de l’arqueologia i la natura.
  • Jornades de portes obertes en els espais d’interès arqueològic i patrimonial.
  • Promoció de la divulgació del patrimoni en general: conferències per a tots els públics, exposicions, protecció administrativa dels jaciments arqueològics i la seva valoració pública, creació de centres d’interpretació al voltant del patrimoni, etc.

Activitats en el marc del projecte

Les activitats en el marc del projecte se situen en el Parc Arqueològic Didàctic (PAD), que ampliarà la seva capacitat didàctica i la seva seguretat. El PAD de Sant Llorenç de Montgai és membre de la xarxa europea EXARC (European Exchange on Archaeological Research and Communication) de museus arqueològics a l’aire lliure i altres instal·lacions relacionades amb l’arqueologia experimental. En aquest marc, l’objectiu és establir models pedagògics d’alta qualitat al voltant de la recerca científica i metodologies de mediació. Cada any, més de 3.500 escolars descobreixen al Parc Arqueològic Didàctic, tan la prehistòria i el patrimoni del seu territori  com l’arqueologia i els seus mètodes.

Contacte

ARDPH
C/ Major 11
25613 Sant Llorenç de Montgai
Lleida

Tél.: 606 01 35 41

E-mail :
larocadelsbous@gmail.com

Web :
www.arkeotic.org