Associació À Ciel Ouvert

À Ciel Ouvert

À Ciel Ouvert és una associació especialitzada en la organització d’estades, pràctiques i classes de descoberta sobre el tema del descobriment de l’Univers i més particularment de l’astronomia i també de la geologia i la paleontologia.
Convida petits i grans, curiosos i apassionats a descobrir els misteris del cel: els adults a fer pràctiques de descoberta o de perfeccionament i nits d’observació, els infants i adolescents a jornades pedagògiques,  camps de vacances i els escolars a classes de descobertes i jornades pedagògiques.
La majoria de les  pràctiques i estades es duen a terme a la Ferme des Étoiles, a l’Hameau des Étoiles i al Pic du Midi, que es beneficien tots tres d’un cel pur, exempt de qualsevol contaminació lumínica.
Es disposa de material pedagògic variat i de nombrosos instruments d’observació. À Ciel Ouvert també ha seleccionat espais de qualitat per acollir altres activitats.
L’associació és reconeguda com a “Pôle de Culture Scientifique” per la regió Midi-Pyrénées.
À Ciel Ouvert organitza des de fa 21 anys el Festival d’Astronomia de Fleurance que acull més de 10.000 visitants cada any i que juga un paper important en el turisme del territori.

À Ciel Ouvert ofereix prestacions de qualitat en base a:

 • Un marc garantit per guies professionals
  Els guies d’À Ciel Ouvert són veritables professionals, i la majoria són titulats en Astronomia i Astrofísica. Són sobretot uns apassionats que treballen durant tot l’any amb públics diferents. Aquesta experiència els permet millorar constantment els continguts de les estades i adaptar-les en funció dels nivells i de les expectatives de cadascú.
 • Espais de qualitat per observar el cel i passar una estona agradable
  Des de fa 20 anys, l’associació À Ciel Ouvert i el Monde de la Ferme des Étoiles ofereixen una experiència única a França, guardonada amb les etiquetes “Station de Nuits”, lliurada per l’Associació Francesa d’Astronomia i “Pôle de Rayonnement Culturel”, lliurada per l’Administració de la regió Midi-Pyrénées.
 • Espais per estades de qualitat
  A la Ferme des Étoiles, l’Hameau des Étoiles, el Pic du Midi o en algun dels nostres centres col·laboradors, les nostres recepcions se seleccionen curosament per la qualitat de les condicions d’observació, el seu interès per l’astronomia i un espai atractiu i encantador.
  S’aporta una cura particular per garantir un allotjament còmode així com una restauració sana i de qualitat.
 • Una àmplia gamma d’activitats curosament estudiades
  Sigui quina sigui la vostra edat o sigui quin sigui el vostre nivell; estigueu sol, entre amics o en família sempre hi trobareu una fórmula adaptada a les vostres expectatives.
  Les estades proposades per À Ciel Ouvert són temàtiques i permeten que els debutants s’iniciïn a la descoberta del cel i de l’espai, que els amateurs   perfeccionen els seus coneixements en l’àmbit de la espectroscòpia o l’astrofotografia digital, i que les famílies aprenguin d’astronomia i gastronomia o d’astronomia i natura.
 • Un material complet i competent
  À Ciel Ouvert està equipat d’un material pedagògic important: globus terrestres, paraigües celests, kit òptic, telescopi transparent, planetari Baader, Celescopi, Géorazmas, planetari, llibres, CD...
  À Ciel Ouvert també té nombrosos instruments d’observació, disponibles en cadascun dels espais. La Ferme des Étoiles està equipada amb un dels telescopis més grans de França (T 620mm) i els prismàtics més grans del món.

Contacte

A Ciel Ouvert
Moulin du roy
32500 Fleurance
Gers

Tél.: 05 62 06 09 76

E-mail :
contact@fermedesetoiles.com

Web :
www.fermedesetoiles.com